Versenyjog és fogyasztóvédelem

 

Fogyasztóvédelem

Magyarországon a fogyasztóvédelem terén a jogi elvárások sok esetben nehezen értelmezhetőek, a jogsértéseket komoly bírságokkal büntetik, miközben növekszik a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos tudatosság és a hatóságokon az eredményes jogalkalmazásra vonatkozó nyomás.

Versenyjog

A versenyjoggal a társaságok általában akkor találkoznak, amikor a versenytársuk valamilyen módon sérti az érdekeiket, tisztességtelenül jár el, megtéveszti a fogyasztókat, bitorlást követ el, megtévesztő reklámot használ, vagy más módon befolyásolja a tisztességes versenyt. Irodánk közreműködik ezen vitás helyzetek békés, illetve jogi úton történő rendezésében is.

Fontosnak tartjuk ugyanakkor, hogy a társaságok saját marketing és egyéb gazdasági tevékenységüket is vizsgálják, vizsgáltassák át versenyjogi szempontból, ugyanis hazánkban a versenyjogi vizsgálatoknak alapot adó üzleti magatartások száma, és a jogsértésekért kiszabott bírságok összege is növekszik. A Gazdasági Versenyhivatalnak széles hatásköre van az egyes gazdasági szektorok, különböző piaci magatartások és kereskedelmi megállapodások vizsgálatára.

Szolgáltatásaink:

  • egyes fogyasztóvédelmi, versenyhatósági bejelentések elkészítése, véleményezése;
  • fogyasztóvédelmi tanácsadás és fogyasztói jogok képviselete;
  • tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokkal kapcsolatos jogi tanácsadás és képviselet;
  • marketing és reklámanyag versenyjogi szempontú véleményezése, illetve javaslatok megfogalmazása;
  • versenyjogi tanácsadás;
  • versenyhatósági eljárásban nyújtott képviselet;

iroda

1054 Bp., Bank u. 7. félemelet 2.

 

telefon

+ 36 20 9 292 298

 

email

vargaantal@t-online.hu

 

térkép